Poster de apresentação do projeto, presente no 2º roteiro de inovação, na Exposalão Batalha em março de 2018
Poster apresentado no X International Peach Simposium em junho de 2022
Poster do GO PrunusPós na Cimeira Nacional Agro Inovação 2018
Poster apresentado na Cimeira Nacional de Agroinovação, realizada no CNEMA, Santarém em outubro de 2022.
Poster apresentado no Congresso Nacional das Escolas Superiores Agrárias, realizado em novembro de 2019
Poster apresentado no 5º Simpósio Nacional de Fruticultura, realizado em Alcobaça em fevereiro de 2023.
Artigos
Artigo intitulado "Influence of storage conditions on fruit quality of Royal Time and Royal Summer Peach Cultivars" presente na Revista de Ciências Agrárias da SCAP, edição nº44 de 2021.
Artigo intitulado "Fruticultura 4.0: Novas
tecnologias na fruticultura" presente na Revista VozdoCampo, abril de 2020.
Artigo intitulado "Future trends on innovative green packaging of the food products to deplastification" apresentado na 6ª IIR Conference on Sustainability and the Cold Chain. Abril 15-17, 2020.
Artigo intitulado "Development of a monitoring device of fruit products along the cold chain" apresentado na ICEUBI Internacional Congress on engineering. Novembro, 2019.
Artigo intitulado "Experimentalstudy of the consequences of controlled atmosphere conservation environment on cherry characteristics" apresentado na 25th IIR International Congress of Refrigeration, 2019.
Artigo intitulado "Real-Time Temperature and Humidity Measurements during the Short-Range Distribution of Perishable Food Products as a Tool for Supply-Chain Energy Improvements" apresentado na revista Processes, 2020.
Artigo intitulado "Fuzzy Logic Decision Support System to Predict Peaches Marketable Period at Highest Quality" apresentado na revista Climate, em 2022.
Artigo intitulado "Image recognition method for frost sensing applications" apresentado na 8th International Conference on Energy and Environment Research ICEER, 2021.
Resumo apresentado no X International Peach Symposium realizado em junho de 2022 em Naoussa, Grécia.
Artigo intitulado "Investigação promete
alavancar fileira" presente na Revista Frutas, Legumes e Flores, julho/agosto de 2020.
Artigo intitulado "SME and quality focused traceability architecture to increase sustainability and profit" apresentado na 6ª IIR Conference on Sustainability and the Cold Chain. Abril 15-17, 2020.
Artigo intitulado "Refrigerantes naturais: tendências do mercado, políticas e tecnologias na indústria agroalimentar portuguesa" apresentado no X Congreso Ibérico | VIII Congreso Iberoamericano de las Ciencias y Técnicas del Frio, 2020.
Artigo intitulado "Current status and future trends of monitoring technologies for food products traceability" apresentado na 25th IIR International Congress of Refrigeration, 2019.
Artigo intitulado "Influence of Orchard Cultural Practices during the Productive Process of Cherries through Life Cycle Assessment" apresentado na revista Processes, 2020.
Artigo intitulado "Computational Tool to Support the Decision in the Selection of
Alternative and/or Sustainable Refrigerants" apresentado na revista Procedia Environmental Science, Engineering and Management, 2020
Artigo intitulado "Assessment of the energy consumptiom and technologies in the bakery and pastry sector - The Portuguese case study" apresentado na 2nd International Conference on Sustainable Energy and Resource Use in Food Chains, 2019.
Artigo intitulado "Effect of Controlled Atmospheres and Environmental Conditions on the Physicochemical and Sensory Characteristics of Sweet Cherry Cultivar Satin" presente na revista Agronomy, edição nº12 de 2022.
Artigo intitulado "Active and Intelligent Packaging with Phase Change Materials to Promote the Shelf Life Extension of Food Products" apresentado na International Congress on Engineering, junho de 2020.
Artigo intitulado "Logistics strategy (FIFO, FEFO or LSFO) decision support system for perishable food products" apresentado na 2020 International Conference on Decision Aid Sciences and Application. Janeiro, 2021.
Artigo intitulado "Experimental tests using deactivation of coolant fluid circulation to mitigate frost formation on the heat exchanger surface" apresentado na 25th IIR International Congress of Refrigeration, 2019.
Artigo intitulado "Characterization of refrigeration systems in the Portuguese food processing industry" apresentado na 25th IIR International Congress of Refrigeration, 2019.
Artigo intitulado "Artificial Intelligence Decision Support System Based on Artificial Neural Networks to Predict the Commercialization Time by the Evolution of Peach Quality" apresentado na 25th IIR International Congress of Refrigeration, 2019.
Artigo intitulado "Decision Support System in Dynamic Pricing of Horticultural Products Based on the Quality Decline Due to Bacterial Growth" apresentado na revista Applied System Innovation, 2021.
Publicações
Flyer de apresentação do projeto. Clique para abrir.
Livro dos Grupos Operacionais de Fruticultura 2018-2022, lançado na 5ª Gala Viva Frutas e Legumes, pelo COTHN-CC, em dezembro de 2021. Clique para ler.
Livro do projeto intitulado "Inovação no pós-colheita de pêssego e cereja" publicado em 2022.
Apresentações
Apresentação oral no Encontro Técnico-Científico nas Escolas do IPCB, realizada na Escola Superior Agrária de Castelo Branco em setembro de 2020.
Apresentação oral realizada em julho de 2021.
Apresentação oral no 5º Simpósio Nacional de Fruticultura, realizado em Alcobaça em fevereiro de 2023.